Degut a la situació d’excepcionalitat que estem vivint, des de Dincat hem establert mesures concretes que permetin donar la millor atenció possible als nostres associats i també aplicar les mesures/recomanacions de contenció. Hem habilitat un correu electrònic especial per gestionar les consultes específiques: coronavirus@dincat.cat (aquest correu). Us demanem que, sempre que sigui possible, feu servir aquest correu electrònic per fer consultes i limiteu les trucades als casos urgents. D’aquesta manera ens permetreu una gestió més àgil i eficient dels canals.
Així mateix, us informem que el propi Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un canal de consultes sobre els efectes del COVID-19, per a professionals del sistema català de serveis socials, tant per via correu (covid19.tsf@gencat.cat) com per via telefònica, al telèfon 93 887 64 97.
Informació actualitzada per a entitats, persones, famílies i professionals:
- RESOLUCIÓ DSO/9/2022, de 6 de gener, per la qual es concreten mesures excepcionals en matèria de recursos humans en l’àmbit del Sistema Català d’Autonomia i Atenció a la Dependència a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Aquí. Aquesta resolució preveu que, de manera excepcional i mentre duri la situació de pandèmia derivada de la COVID-19, podran desenvolupar funcions en els diferents serveis del Sistema Català d’Autonomia i Atenció a la Dependència les persones que, sense disposar de la qualificació necessària, preferentment tinguin experiència en la cura i l’atenció de persones dependents. Les entitats que presten serveis han de garantir la supervisió i formació pràctica en el lloc de treball.
- Adaptació de les mesures de seguretat i protecció adreçades als centres de dia de gent gran no integrats i als centres i serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat no integrats a l’actual situació de transmissió comunitària i predomini de la variant Òmicron. Aquí.
- Adaptació del Pla Sectorial a l’àmbit de residències de gent gran i de persones amb discapacitat a l’actual situació de transmissió comunitària i predomini de la variant Òmicron. Aquí.