- La representant del sector de la discapacitat intel·lectual confia plenament amb la seguretat i efectivitat de la vacuna i demana el compromís ètic i professional dels treballadors del sector
- La federació insta a l’administració pública a accelerar el procés de vacunació entre tot el grup de població amb discapacitat intel·lectual
Dimarts 26 de gener de 2021.- Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, fa una crida a tots i totes els i les professionals que acompanyen i donen suport a les persones del col·lectiu per demanar-los que no ho dubtin i es vacunin per lluitar en contra de la Covid-19.
Les residències i llars que atenen a persones amb discapacitat, considerades per la OMS col·lectiu de risc enfront la Covid tenint en compte que en molts casos tenen associats factors de risc, van iniciar amb èxit el seu procés de vacunació a principis de gener. En aquest context, Dincat manifesta que la vacuna és científicament segura i efectiva i demana el compromís ètic i professional dels treballadors que atenen a persones vulnerables, per acabar amb el virus i recuperar la normalitat de forma segura. Amb aquest objectiu, Dincat se suma a la campanya #JoEmVacuno i la complementa amb la seva pròpia #DincatEsVacuna, sota la que englobarà un seguit d’accions de sensibilització i conscienciació entorn la importància de vacunar-se.
“Les vacunes han evitat milers de morts al llarg dels anys i, ara, està a les nostres mans evitar-ne moltes més. És una qüestió molt seriosa i cal que tots siguem responsables”, apunta Carles Campuzano, director de Dincat. Malgrat, fins ara, només s’ha vacunat en residències, Dincat fa extensiva aquesta crida a tots els professionals del sector, com als de les escoles d’educació especial, als de centres d’atenció diürna, als de suport a l’autonomia a la propia llar o als dels centres d’atenció precoç, perquè, arribada l’hora, es vacunin sense dubtar-ho.
D’altra banda, Dincat demana a l’administració pública accelerar el procés de vacunació, no només en els espais residencials, sinó, també, entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment nens petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19, familiars que els cuiden i professionals que els acompanyen.