- Dincat, representant del sector a Catalunya, valora positivament la creació d’una taula d’experts però considera imprescindible fer partícips a entitats, persones i famílies per definir un model que estigui a l’altura
Dijous, 2 de juliol de 2020.- Dincat, representant del sector de la Discapacitat Intel·lectual a Catalunya, valora positivament la creació de la taula d’experts que ha posat en marxa el Govern per revisar el model d’autonomia i d’atenció a les persones. Tanmateix, l’organització alerta que la taula està creada específicament per experts i acadèmics i que, per poder anar en la direcció correcte, és necessari comptar amb les entitats del sector, així com amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
“Esperem que els experts, entre els que ens satisfà veure-hi professionals d’altura també amb relació al nostre sector, no oblidin comptar amb l’experiència del col·lectiu directament implicat i el faci partícip en la creació del nou model”, demana Carles Campuzano, director de Dincat. “Com demanem sempre i recordant la fonamental expressió: res sobre nosaltres, sense nosaltres. Només d’aquesta manera es podrà definir un model que doni resposta a les necessitats específiques del sector i que garanteixi de forma tangible la protecció dels drets de les persones i famílies”.
Dincat ha reclamat en reiterades ocasions al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies repensar conjuntament els models d’atenció i suport dels diferents serveis i fer-ho tenint en compte la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU. En aquest sentit, la crisi sanitària ha evidenciat, encara més, la necessitat urgent de reforçar el sistema d’atenció al col·lectiu, tant pel que fa als models d’atenció com al seu finançament, que arrossega una situació crítica des de fa més de 10 anys.